Preprosti test za odkritje možne motnje delovanja ščitnice

Preprosti test za odkritje možne motnje delovanja ščitnice

Preprosti test za odkritje možne motnje delovanja ščitnice

Pogosto vas zanima ali lahko z bioresonančno metodo preverim delovanje ščitnice. Vrednosti ščitničnih hormonov imate sicer v mejah normale, vam se pa zdi, da je nekaj narobe. S preprostim Barnesovim testom bazalne temperature lahko sami, doma, odkrijete možne motnje v delovanju ščitnice.temperature

Test bazalne temperature je razvil dr. Barnes. Ker ščitnični hormoni vplivajo na metabolizem, se motnja v delovanju ščitnice pogosto odraža v odstopanju telesne temperature od normalne vrednosti.

Barnes predlaga naslednji postopek za ugotavljanje bazalne telesne temperature:

Ko se prebudite, si še v postelji (pomembno je, da se čim manj premikate) izmerite telesno temperaturo. Toplomer (ne uporabljajte digitalnega) si namestite v usta ali v črevo in si merite temperaturo 10 minut. Postopek izvedite ob isti uri tri zaporedne dneve. Zapišite si izmerjene vrednosti.

Če je povprečna tridnevna temperatura nižja od 36,6 st.C, je možno, da imate hipotirozo (oslabljeno delovanje ščitnice).
Če je temperatura višja od 37 st.C, je možno, da imate hipertirozo (prekomerno delovanje ščitnice), ob predpostavki, da ni temperatura povišana zaradi drugega akutnega stanja (prehlad, driska…)

Vir:http//regenerativenutrition.com

Seveda pa vam v Centru za bioresonančno zdravljenje in preventivo z bioresonančno metodo zanesljivo ugotovimo motnjo delovanja ščitnice, če je le-ta prisotna.