Atopični dermatitis AD

Atopični dermatitis AD

Atopični dermatitis AD

Za kožo otrok z AD je značilno, da ima okvarjeno pregradno funkcijo in zaradi tega izgublja več tekočine. Tako postaja suha, se lušči, srbi in je bolj dovzetna za vplive iz okolja in na mehanske dražljaje. Za izraženo sliko AD so značilne srbeče, vnetne kožne spremembe na značilnih mestih, ki se ponavadi začnejo pojavljati postopoma, skozi daljše obdobje.

Zdravljenje je zato usmerjeno k lajšanju bolezenskih simptomov in znakov, torej k čim boljši kontroli bolezenskega poteka in prepoznavanju zunanjih dejavnikov, ki lahko vplivajo na poslabšanje kožnega stanja.  Zelo pomembno je, da je bolnik čim bolje seznanjen z naravo in potekom bolezni in da upošteva ter izvaja splošna navodila in nasvete glede nege kože. Ves proces zdravljenja se vrti okrog zadostnega vlaženja kože in zmanjševanja srbeža. Izguba vlage in srbenje se najučinkoviteje zmanjšujeta z redno uporabo mastnih negovalnih krem (emolientne kreme in emolientne plus kreme).

Pri akutnem poslabšanje AD (rosenje, gnojni mehurčki, rosenje kože) je pomembna nega: umivanje in čiščenje kože, tako, da odstranite vse krastice in plasti, s kopelmi in obkladki. Uporabite antiseptično milo. Zelo dobro učinkujejo tudi kopeli s hipermanganom, ki ga dobite v lekarni.

Po potrebi lokalna uporaba antibiotičnega mazila.

In seveda BIORESONANCA.