Timus: žleza, ki nas varuje še dolgo potem, ko ni več aktivna

Timus: žleza, ki nas varuje še dolgo potem, ko ni več aktivna

Timus: žleza, ki nas varuje še dolgo potem, ko ni več aktivna

Timus je žleza, ki se nahaja za prsnico, med pljučnima kriloma in je aktivna le do pubertete. Kljub temu pa s tapkanjem aktiviramo iz timusa izhajajočo lastno energijo, ko smo potrti, v stresu ali pod kakšnim drugim pritiskom.

Izloča hormon timozin, ki stimulira razvoj obrambnih T celic (limfocitov T). Limfociti T pomagajo obrambnemu sistemu telesa v boju bakterijam, virusom in glivam.

Dokler je žleza aktivna ima pomembno vlogo v limfnem (telesni obrambni sistem) in endokrinem sistemu.

Po puberteti se zmanjša, nadomeščati jo začne maščobno tkivo. V starosti je skoraj ni več.

 

Gledano anatomsko, ojača obrambno moč našega telesa, gledano holistično, je odgovoren za pretok energije po telesu. Pri dolgotrajnem stresu se dodatno skrči, zato ga s tapkanjem spodbujamo.

Leži med grleno in srčno čakro, zato je povezan z obema. Srčna čakra je povezana z ljubeznijo, notranjim mirom, veseljem. Grlena čakra je povezana s komunikacijo, izražanjem in jasnim zaznavanjem notranjega glasu.

 

Tapkanje

V smeri, ki je nasprotna gibanju urinega kazalca krožno tapkate nad prsnico približno 30 sekund. Med tapkanjem globoko dihate. Občutite mir in ugodje, napetost odteka.

Tistim, ki prihajajo v Center za bioresonančno zdravljenje in preventivo ponavadi predstavim različne tehnike samopomoči, ki kljub preprostosti učinkujejo. Včasih kaj pozabim, zato sem pripravila ta zapis.

Imejte se radi, ljubeče poskrbite zase. Če ste zdravi in zadovoljni, imate moč in voljo za pomoč drugim.