Kandida

kandidaSte utrujeni? Imate prebavne težave? Vas muči napihnjenost,
ste depresivni oziroma se nasploh slabo počutite? Potem obstaja velika
verjetnost, da vam težave povzroča kandida.

Kandida je ime za sev glivic, ki živijo v črevesju. Običajno je razmerje med glivicami in probiotičnimi bakterijami 1:10. Ko se ravnovesje poruši, se kandida pomnoži in se lahko iz črevesja razširi v druge dele telesa. Ko opazimo vaginalno glivično okužbo ali drug zunanji znak glivične okužbe, se je kandida že razširila po telesu. Normalno živijo glivice v črevesju, ustih, žrelu in nožnici, skozi črevesno steno pa se lahko po krvi razširi v katerikoli del telesa. Sprošča toksične snovi, ki povzročajo pri različnih osebah različne simptome. Ker se simptomi pri isti osebi iz dneva v dan lahko tudi spreminjajo, je težko ugotoviti, kaj je vzrok težavam, ki jih oseba ima.
Vzroki za prekomerno razmnoževanje kandide so lahko zdravljenje z antibiotiki, hrana z veliko sladkorja, alkohol, hormonsko neravnovesje, težave s črevesjem, stres, toksični učinki kemikalij in težkih kovin in motnje imunskega sistema.

Znaki prekomerno namnožene kandide so lahko vetrovi, napihnjenost, stalna bolečina v trebuhu idr. Vpliva na prebavni, živčni, srčno-žilni, dihalni, razmnoževalni, limfni, mišičnoskeletni sistem in na žleze z notranjim izločanjem ter sečila.

Protikandidna dieta kratkoročno sicer pomaga, težave pa se običajno vrnejo čim opustite dieto.
Bioresonanca je zato usmerjena v odpravo prekomerno razmnožene kandide in normalno delovanje telesa. S kombinacijo bioresonance in diete lahko težave, povezane s kandido, uspešno odpravite.

 

Odkrivanje in obravnava mikoz (glivičnih obolenj)

Okužba z mikozami, predvsem kandido, ima pomembno vlogo pri nastanku številnih kroničnih bolezni.

90% pacientov z alergijami in nevrodermitisom in 50% oseb s kronično vnetno črevesno boleznijo (Cronovo boleznijo in ulceroznim kolitisom) ima glivično okužbo.

Prekomerno prisotne glivice in patogene črevesne bakterije sproščajo strupe, ki poškodujejo črevesno sluznico in prizadanejo črevesni imunski sistem, ki predstavlja 70% celotnega imunskega sistema). Posledica je preobremenitev telesnega regulatornega sistema (homeostaze) in razvoj kroničnih bolezni.

 

Mikoze (glivice) lahko škodujejo na več načinov

Črevesna sluznica (skoraj vse vrste kandide) 90% pacientov z alergijami in nevrodermitisom ima glivično okužbo.

Glive kvasovke in strupi, ki jih le-te izločajo, okvarijo črevesno sluznico in Payerjeve poloje in slabijo imunski sistem in so s tem:

 • sprožilci alergij
 • vzpostavlajo predispozicijo za alergije
 • neposredno povzročajo kožne alergijske bolezni (seboroični dermatitis, akne)
 • kandida lahko deluje kot kronični alergen in povzroči  kandidni nevrodermitis

Glivična obolenja sluznic

Dodatna prisotnost gliv in plesni (predvsem Aspergillus in Mucor) lahko povzroči okužbo in posledično kronično draženje črevesne sluznice kot na primer kronični vnetje obnosnih votlin (sinusov) in bronhialno astmo.

Sezonske plesni lahko oponašajo znake polinoz (senenega nahoda).

Glivična obolenja kože

glivice in plesni, lahko na področja kroničnega ekcema in nevrodermitisa povzročijo dodatno vnetje in ostanejo prisotne tudi po odpravi alergije.

 

Obravnava glivičnih obolenj

 Črevesje

 • dieta (brez sladkorja, bele moke, svinjine, veliko tekočine – vode)
 • lokalni antimikotiki
 • fitoterapevtiki (semena grenivke, olje čajevca, ehinacea, propolis, …)
 • homeopatski pripravki (Borax, Tuja, črevesni pripravki)
 • simbionti (mikroorganizmi)

Dodatno se priporoča vitamine in elemente v sledeh za razstrupljanje in podporo jeter in ledvic in seveda BICOM bioresonančna obravnava. Istočasno in tudi kasneje podpiramo in gradimo zdravo črevesno floro.

Obnosne votline, bronhiji

Če ne želite uživati sistemskih zdravil za zdravljenje, ki imajo številne stranske učinke, je učinkovita le BICOM bioresonanca.

Koža

 • lokalni antimikotiki
 • ozonizirano olivno olje
 • olje čajevca, ekstrakt semen grenivke

Težave lahko odpravite s pomočjo bioresonance in z dieto.
Odpravljanje kandide je eden izmed napogostejših razlogov za obisk bioresonančne ordinacije.