Svetlobna terapija

TerapijaV Centru za bioresonančno zdravljenje in preventivo izvajamo tudi Bioptron svetlobno terapijo. Z njo lahko pospešujemo celjenje ran, zdravimo vse kožne bolezni, vnetja, zobobol, vnetje obnosnih votlin, … Izvajamo tudi terapijo čaker.

Uporaba svetlobne terapije v medicini ima dolgo zgodovino. Prvi vir svetlobe, ki se je uporabljal v foto medicini, je bila naravna sončna svetloba. Sončna svetloba se je za zdravljenje uporabljala že v starem Egiptu. Kasneje je Hipokrat opisal uporabo sončne svetlobe za zdravljenje različnih medicinskih motenj. Čeprav terapija s sončno svetlobo zaenkrat še nima znanstvene razlage, je njena moč zdravljenja bila jasna, rimljanski in arabski zdravniki pa so svetlobno terapijo vključili v splošno zdravstveno nego.
Danes je znano, da človeški organizem pretvarja svetlobo v elektrokemično energijo, ki aktivira verigo biokemičnih reakcij v celicah, ki niso omejene le na del kože, ki se ga zdravi, ampak lahko vplivajo na celotno telo.

Svetloba BIOPTRON je polarizirana. Elektromagnetni valovi polarizirane svetlobe oscilirajo samo v vodoravnih ravneh, zaradi česar ta svetloba zlahka prodre v telo. Ne proizvaja ultravijoličnih žarkov in bistvene toplote.

Barvna in svetlobna terapija sta usmerjeni v zdravljenje vzroka bolezni in ne njenih simptomov, delujeta pa tako, da vzpostavita ravnovesje v telesu s stimulacijo fizičnih in čustvenih stanj.